Ulovila sam roditelje kako se seksaju

Ovo mi je jako neugodna tema, ali ovo stvarno moram izbaciti s uma. Prvo da vam kažem da sam djevojka od 17 godina i da imam brata od 12 godina i sestru od 14 godina. Svatko od nas ima svoje sobe, ali moja je (pogodite što) odmah do spavaće sobe mojih roditelja. Pa, prošli vikend sam čula kako moji roditelji imaju seks. Ovo je drugi put da ih čujem i ne mogu to podnijeti. Ne želim to čuti i ne želim razmišljati o tome, pa čak ni zamisliti. Pomisao da se moji roditelji seksaju jako me smeta.

Nisam siguran kako da se obratim roditeljima u vezi ovoga. Nisam siguran ni trebam li razgovarati s njima o ovome. Moji roditelji su u prošlosti pokušavali razgovarati sa mnom o seksu, ali mi je vrlo neugodno razgovarati s njima o seksualnim temama. Učila sam o seksu na školskim satovima zdravlja, knjigama i prijateljima. Inače, još nisam seksualno aktivna. Znatiželjna sam, ali još nisam spremna.

Molim vas pomozite mi shvatiti što da radim.

Zbunjeni tinejdžer

Dragi tinejdžeru,

Tako sam sretan što ste mi se obratili. Vi i mnogi drugi tinejdžeri ste mi tijekom godina skrenuli pozornost na ovo pitanje. Prvo, dopustite mi da vam kažem da, naravno, ne želite čuti svoje roditelje kako se seksaju. Mislim da nitko u bilo kojoj dobi ne želi čuti svoje roditelje kako se seksaju. Niti se ikome posebno sviđa ta misao ili vizual.

S druge strane, vaši roditelji imaju pravo na seksualni odnos i nadam se da je njihova seksualna intimnost dio dobrog i zdravog odnosa. Žalosno je da je vaša soba tako blizu njihovoj i da ste nadomak njihovih najintimnijih trenutaka.

Dakle, ovdje se događaju dvije stvari. Tinejdžerki nije ugodno čuti da su joj roditelji intimni i dva susjeda roditelja koji izgledaju u živoj vezi. Pitanje je kako sve učiniti sretnima i ugodno. Mislim da osim što puštate glazbu u svojoj sobi ili pokrivate uši, stvarno biste trebali pronaći način da razgovarate s roditeljima. Sasvim sam siguran da nisu svjesni da ih se prisluškuje.

Rekli ste da vam je neugodno razgovarati s roditeljima o seksu. Sada imate izvrsnu priliku poraditi na ovoj nelagodi i otvoriti dijalog o seksualnosti. Predlažem da razgovarate s oba roditelja ili s onim koji vam je ugodniji o svojoj nelagodi slušajući njihove privatne aktivnosti. Duboko udahnite dok ovo predstavljate. Znam koliko će vam ova tema vjerojatno biti neugodna. Vaši roditelji mogu vas iznenaditi tako što su vrlo osjetljivi na vašu nelagodu. Osim toga, siguran sam da će tada smisliti plan za prigušivanje zvukova u svojoj sobi.

Nadam se da će iz ove situacije proizaći nešto dobro. Možda vam se seksualnost neće činiti tako škakljivom temom nakon što ovim razgovorom probijete led. Stvarno bih volio čuti kako ide ovaj razgovor i kako reagiraju tvoji roditelji. Siguran sam da će tvoji roditelji doći do rješenja. I, nakon ove rasprave, možda vi i vaši roditelji možete otvoriti dijalog o drugim škakljivim temama.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top