Kako se zadovoljavati preko klitorisa

A ako imate klitoris, što više znate o njemu, moći ćete istražiti više opcija na putu do postizanja zadovoljstva. (Ili, ako vam je cilj ugoditi nekome tko ima klitoris, možete surađivati sa svojim partnerom kako biste otkrili tehnike koje ga odvode u grad trnce.)

Obratili smo se stručnjacima i istraživanjima kako bismo sastavili vodič za solo letenje i davanje ili primanje neke ozbiljno zadovoljavajuće stimulacije klitorisa. Uostalom, zaokupljanje vlastitim tijelom može vam pomoći da odbacite neželjene inhibicije.

Osim toga, saznajte istinu o anatomiji klitorisa. To je više od samo malenog žarišta.

Odmah odbacite sve tabue ili osjećaj krivnje oko masturbacije.

Nećete oslijepiti. Nećete postati ovisni. I, ne, nije prevara partnera. To je i više od toga da se osjećate sjajno.

Uživanje u sebi ima zdravstvene prednosti koje nadilaze tijelo – može pomoći u raspetljavanju stida koji utječe na povjerenje u sebe, partnerski seks ili u vezu.

“Teško je znati što tražiti od partnera ako ne znaš što voliš”, kaže Diana Sadat, seksualna terapeutkinja i klinička savjetnica u Vancouveru, Britanska Kolumbija.

“Masturbacija je prilika da se istraži što je dobar osjećaj. Možda ćete primijetiti da je stimulacija u okruglim obrascima bolja nego gore-dolje ili da uživate u stimulaciji koristeći svoje unutarnje stidne usne preko klitorisa, a ne u izravnoj stimulaciji klitorisa.”

Počnite lagano i polako, a zatim primijenite veći pritisak ili brzinu kako vaše tijelo to traži.

Malo zadirkivanja sebe također može pojačati užitak i uštedjeti na grčevima u rukama. Počnite, zastanite na nekoliko sekundi, a zatim se vratite. Ponovite po potrebi.

Položaji i načini stimulacije klitorisa
“Da, tu je trljanje.” Upotrijebite svoju ruku, prste ili seksualnu igračku da klizite gore-dolje ili naprijed-natrag po klitorisu i kapuljači klitorisa.
“Tap dance.” Nježno tapkanje po klitorisu i kapuljači može vam pomoći da polako postignete orgazam. Ubrzajte kako želite.
“Uđi u mljevenje.” Nisu potrebne ruke i ne morate skidati odjeću. (Može biti bolje ako ostavite te traperice!) Raširite jastuk i izmrvite zdjelicu kako biste došli tamo.
“Pinch za mir.” Upotrijebite svoja prva dva prsta kao znak mira da nježno stisnete kapuljaču klitorisa i nježno povucite gore-dolje ili klizite prstima naprijed-natrag.
“Okruži oko planeta.” Prstom ocrtajte spore krugove oko klitorisa i kapuljače, pritom dodirujući usne.
“Zone zabave.” Zbog jedinstvenog oblika klitorisa, možete se uzbuditi, pa čak i postići orgazam masirajući druge erogene zone, same ili zajedno s klitorisom. Probajte svoje stidne usne, vaginalni otvor, unutarnju stranu bedra, perineum i anus. Lezite na trbuh i posegnite unatrag radi lakšeg pristupa svemu, uključujući klitoris. Ovo je također izvrstan položaj da se razigrate dok dodirujete ostatak svog seksi ja.
“Penetracijska stanica.” Unutarnje strukture klitorisa okružuju vaginalni kanal, pa prodiranje u vaginu prstima ili seks igračkom može donijeti blaženstvo. Kombinirajte s bilo kojom od gore navedenih vanjskih stimulirajućih tehnika za dvostruki užitak.
“Dobre Vibracije.” Možete koristiti vibrirajuću seksualnu igračku za poboljšanje ili vježbanje bilo koje gore navedene metode. Vibratori mogu biti posebno dobri za one koji moraju minimalno pokretati svoje ruke ili zapešća. Prvo upotrijebite najnižu postavku i broj okretaja po želji.
Različite tehnike mogu izazvati različite vrste užitka, a kako ćete se stimulirati, u potpunosti ovisi o vama.

Sadat ima samo jedan univerzalni savjet: dajte svom tijelu priliku da se zagrije.

“Vašem klitorisu treba neko vrijeme da se uzbudi i da krv počne teći”, objašnjava ona. “Zato počnite milovati oko klitorisa, dodirujući svoje stidne usne, a da ne idete izravno na klitoris nakratko dok ne osjetite da ste spremni za tu vrstu stimulacije.”

Prije nego što krenemo dalje na ovu poticajnu temu, moramo razotkriti netočan koncept da je klitoris samo mini verzija penisa veličine graška.

Kako je izvijestio Atlantic, klitoris je zapravo oblikovan više poput žičane kosti.

Ali ni ta usporedba ne približuje se proslavi njegove slave. Puna anatomija klitorisa izgleda kao naopako okrenut cvijet s velikim laticama koje se protežu unutar tijela koje obuhvaćaju vaginalni kanal. Može se čak i uspraviti kada je uzbuđen.

Stoga se u tom pogledu nemojte fokusirati samo na ono što vidite i što možete dodirnuti izvana. Da smo dotakli penise na temelju spomenutog mita, dotakli bismo samo vrh i propustili veće užitke.

Je li G-točka stvarno još jedna C-točka?
Ta neuhvatljiva ‘G-točka’ ne skriva se unutar vagine poput tajnog jednoroga.

Istraživanja pokazuju da je to vjerojatno mjesto gdje se vaš klitoris susreće s prednjom (prednjom) stijenkom vagine. Ovdje lukovice klitorisa formiraju oblik srca koji grli kanal.

Dakle, za osobe koje imaju vaginu, orgazam se vjerojatno zapravo odnosi na klitoris, ali ga možemo stimulirati neizravno iz vagine, izravno izvan vagine ili oboje.

Ako se pitate kako pronaći to mjesto interno bez detaljnih uputa od Siri, niste sami.

Prema Our Bodies Ourselves, trebali biste pokušati doseći otprilike trećinu puta od vaginalnog otvora i poigrati se mješavinom pritiska i stimulacije na prednjem (ili gornjem) zidu kako biste vidjeli što je dobro. Možda će trebati malo prakse i eksperimentiranja da se locira.

Nemojte biti frustrirani ako vas vaginalna penetracija ne natjera da dođete, čak i ako ste pronašli tu ekstra osjetljivu unutarnju točku okidača.

U nedavnoj studiji o ženskom orgazmu, samo 18 posto Amerikanki reklo je da im samo vaginalna penetracija može dati veliki O. Drugi ispitanici u studiji rekli su da im je ili potreban izravan klitoris stim (oko 37 posto) da bi ih doveli do toga, ili da je to uvelike povećalo njihov vrhunac užitka (oko 36 posto).

Ponovna kapa: anatomija klitorisa 101
Glans klitoris. Ovo je vanjska izbočina na koju mislimo kada slikamo klitoris. Iako je ‘veličine zrna graška’, sadrži tisuće živčanih završetaka.
Kapuljača za klitoris. Svi volimo dobru majicu s kapuljačom, a ni klitoris se ne razlikuje. Male usne se spajaju i tvore kapuljaču klitorisa. Kada ste uzbuđeni, kapuljača se lagano povlači kako bi otkrila glavić. Ako imate klitoris s kapuljačom, ne brinite, to je normalno.
Tijelo klitorisa. Tijelo klitorisa je unutarnje. Povezuje se s glavicom i visi sa stidne kosti preko ligamenta.
Corpora cavernosa. Tijelo klitorisa sastoji se od dva kavernoza tijela koja postaju uspravna tijekom uzbuđenja.
Uparene crura. Tijelo klitorisa se grana i formira dva privjeska. Ove “noge” šire mokraćnu cijev i vaginalni kanal i postaju pune krvi kada ste uključeni.
Vestibularne žarulje. Vestibularne lukovice tvore naopako okrenut oblik srca, s uretrom i vaginalnim kanalom na rascjepu srca. Lukovice sežu kroz i iza stidnih usana, oko vaginalnog kanala i prema anusu. Također nabubre kad vam je vruće i smetaju vam.
Poznavati svaki dio vašeg klitorisa je kao da sastavljate jedinstvenu odjeću. Svako naše tijelo i šminka ispod je različita.

Za neke ljude igranje s kapuljačom klitorisa donosi užitak, dok drugima vestibularne žarulje izazivaju svu senzaciju. Ne morate se baviti svakim dijelom, samo onima koji vam odgovaraju.

A to se može promijeniti kako starite ili istražujete, a može biti drugačije kada ste s novim partnerom.

Stimulacija klitorisa za partnera ili s partnerom
Ako ste vlasnica klitorisa, nemojte se sramiti pričati o svojim stimulacijama koje volite ili ne volite. Također nije sramota ostvariti željeni kontakt s vlastitim klitorisom tijekom seksualnog susreta!

Ako izlazite s nekim s klitorisom, nemojte se bojati pitati i o željama vašeg partnera. Uokvirite pitanje koliko ste uloženi u otkrivanje njihovih točaka zadovoljstva i odvojite vrijeme za to – bez pritiska na njih da nastupe.

Eksperimentiranje (uz pristanak), vokalizacija (ne, ne morate biti vrišti osim ako to ne želite) i slušanje želja jednako su važni kada je u pitanju seks s nekim.

Ono mjesto koje je dobro prošlo prošli tjedan? Možda se pomaknuo dva inča na novo mjesto!

Nikad se ne zna, i zato vam nudimo sve opcije za davanje i primanje stimulacije klitorisa.

Kako se usredotočiti na klitoris tijekom partnerske igre

 1. Budite pri ruci
  Mnogi prodorni položaji (bilo da se koriste penis, šaka ili igračka) omogućuju ili partnerovoj ruci, vašoj vlastitoj ruci, ili čak oboje, da se igraju s klitorisom i klitorisnom kapuljačom.
 2. Podloge za jastuke
  Samljite klitoris na vješto postavljeni jastuk ili skupljene deke dok vam partner penisom, igračkom ili prstima s leđa prodire u vaginu.
 3. Zabava s namještajem
  Iskoristite namještaj kao potporu, posebno kada želite stimulirati

sebe rukom tijekom prodora iza.

Kleknite na jastuk na podu i naslonite se tijelom na madrac kako ne biste morali balansirati jednom rukom. Uzglavlje kreveta ili naslon sofe također dobro funkcioniraju.

 1. Vozite se i klizite
  Zdjelica vašeg partnera izvrstan je alat za stimulaciju klitorisa. Može pomoći ako je vaša beba u sjedećem ili blago zavaljenom položaju kada ih opsjedate i klizite gore-dolje, trljajući klitoris i kapuljaču o njihovu stidnu kost ili trbuh.

Za dodatni užitak, vi ili vaš partner možete staviti podmazani prst ili palac ispod klitorisa. Vaginalna penetracija penisom ili igračkom nije obavezna, ali može pojačati zabavu.

 1. Preokrenite vožnju
  U obrnutom položaju kaubojke opkoljavate svog partnera, okrenut od njega. Ako i vi i vaš partner imate klitoris, gurnite nekoliko jastuka ispod zdjelice vašeg partnera kako biste napravili vožnju i klizite unatrag, a također nagnite klitoris prema sebi za lakši ručni ili čak oralni pristup.

Ako vaš partner ima penis, odlučite se za vaginalnu penetraciju. Vaš partner također može posegnuti za rukom i stimulirati vaš klitoris, ili to možete učiniti kako vam najviše odgovara.

 1. Bedro visoko
  Ovo je zaokret na poziciji kaubojke unatrag. Umjesto da opsjedate obje noge vašeg partnera, raširite samo jednu.

Vaš partner bi trebao saviti koljeno kako biste mogli jahati gore-dolje u bedru. Ovdje dobro funkcionira vaginalna penetracija penisom, rukama ili igračkom.

 1. Zvrtanje jezika
  Pokušajte s oralnim djelovanjem, s jezikom koji nježno kruži oko klitorisa i kapuljača uz mješavinu pritiska.

Ugodan posao u tijeku
Ako vam određena tehnika ne dovede do mjesta u oblaku devet, sami ili s kolegom u krevetu, nemojte se opterećivati.

Stimulacija klitorisa nije ritual za sve. Miješajte dok ne pronađete položaj, pritisak i ritam koji vam odgovara.

Mogućnosti za igranje
Promijenite smjer trljanja.
Dodajte ili oduzmite pritisak.
Izmijenite ili pomiješajte tehnike.
Ubrzajte ili usporite ritam.
Promijenite broj prstiju.
Dodajte ili promijenite igračke.
Prebacivanje između vanjskog poticaja i vaginalne penetracije.
Imajte na umu da smo imali samo 3-D snimke pune strukture klitorisa otprilike jedno desetljeće kada su istraživači konačno napravili njegovu sonografiju. To znači da se prije 2008. nije puno razumjelo o stvarno cool unutarnjim dijelovima klitorisa i kako oni međusobno djeluju s ostatkom genitalnog područja.

I još imamo puno toga za naučiti o tome.

Znanstvena istraživanja mogu zaostajati za proučavanjem klitorisa, ali to je razlog više da napravite vlastitu neovisnu (ili partnersku) studiju o tome što vas odvlači!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top