Brazilska depilacija

U brazilskom vosku stidne dlake se njeguju i uklanjaju s prednje strane stidne kosti, oko vanjskih genitalija, između gornjeg dijela bedara i oko anusa.

Ovisno o vašim željama, možete odabrati ukloniti sve dlačice u tom području ili ostaviti malu traku kose sprijeda.

Po čemu se to razlikuje od voska za bikini liniju ili potpunog voska za bikini?
Osnovni voskovi za bikini liniju obično čiste dlake u području prepona, gdje god bi dlake mogle izvirati iz donjeg dijela kupaćeg kostima: sa strane linije bikinija (ili donjeg rublja) i između pupka i stidne kosti.

Puni vosak za bikini uključuje sve što je u depilaciji bikini linije, kao i uklanjanje dlačica na prednjoj strani stidne kosti. Možete odabrati da za sobom ostavite traku, trokut ili kvadrat kose.

Brazilac ide korak dalje nudeći potpuno uklanjanje stidnih dlačica: od prednje strane stidne kosti do područja ispod, zvanog perineum, do anusa.

Kako se pripremiti prije termina
Prijavite se prije termina kako biste bili sigurni da ste spremni. Trebao bi:

Pobrinite se da vam kosa bude duga najmanje ¼ inča – otprilike veličine zrna riže. Ako je duži od ½ inča, možda ćete ga htjeti malo podrezati kako bi vosak mogao bolje prianjati.
Nježno napravite piling rukavicom za poliranje ili krpom za pranje par dana prije termina kako biste spriječili urastanje dlačica.
Izbjegavajte sunčanje najmanje 24 sata prije termina, jer to može uzrokovati osjetljiviju kožu.
Smanjite unos alkohola i kofeina na dan vašeg termina. I jedno i drugo može uzrokovati zatezanje pora i depilaciju voskom učiniti bolnijom.
Nosite prozračno, pamučno donje rublje ili široki donji dio na svoj termin za maksimalnu udobnost.
Uzmite lijek protiv bolova koji se može kupiti bez recepta oko 30 minuta prije termina kako biste ublažili bol.
Dođite barem 10 minuta ranije na svoj termin kako biste se mogli prijaviti i koristiti kupaonicu, ako je potrebno.

Što se događa tijekom termina?
Vaš prvi sastanak vjerojatno će trajati oko 30 minuta do sat vremena, ovisno o tome koliko dlačica imate i koliko želite ukloniti tijekom sesije.

Evo što možete očekivati:

Vaš tehničar za depilaciju zamolit će vas da se skinete od struka prema dolje i skočite na stol.
Prije nego što tehničar nešto učini, vjerojatno će vas pitati za vaše želje. Obavijestite ih želite li depilirati bikini liniju, bikini pun, pun brazilski ili bilo koju drugu traku kose.
Zatim će tehničar izvršiti neko čišćenje kako bi osigurao da vosak ima čistu površinu za koju se može zalijepiti.
Nakon što je područje čisto, nanijet će se tretmanom prije depilacije, obično uljem ili puderom, kako bi se osigurala zaštita kože.
Zatim, depilacija voskom! Ovisno o vrsti voska, vaš će tehničar koristiti papir ili tkaninu za uklanjanje dlačica. Manje trake mogu se koristiti ispod i oko anusa, dok će se veće trake koristiti na prednjoj strani stidne kosti.
Ako tehničaru nedostaje neka dlačica, očistit će je pincetom.
Konačno, pomladit će to područje serumom ili kremom kako bi ublažili iritaciju i spriječili urastanje dlačica.
Kada idete platiti, svakako dajte napojnicu od najmanje 20 posto. Ovo je standard za većinu salona.

Koliko je bolno?
To nije šetnja parkom, to je sigurno. To doista ovisi o vašoj individualnoj toleranciji boli.

Prvi termin obično je najgori u smislu boli, pa imajte to na umu. Drugi sastanak može se osjećati drastično drugačije.

Općenito je pravilo da tvrdi voskovi manje bole od mekih.

Ako ste zabrinuti zbog razine boli, pokušajte pronaći salon koji koristi tvrde voskove.

Što učiniti nakon brazilske depilacije
Odmah nakon zakazanog termina, provjerite tretirate li područje s malo više TLC-a nego inače:

Ako postoji bilo kakva osjetljivost, crvenilo ili promjena boje, nanesite hidrokortizonsku kremu ili hladan oblog.
Izbjegavajte seksualnu aktivnost najmanje 24 sata. To će mikrosuzama dati vremena da zacijele prije nego što se upuste u bilo kakav kontakt genitalija i genitalija.
Izbjegavajte naporne aktivnosti, poput treninga srednjeg ili jakog učinka, i namakanje u vodi najmanje 24 sata. Tuširanje je u redu, ali kupka može izazvati iritaciju.
Izbjegavajte sunčanje najmanje 24 sata nakon toga. Duboki piling može učiniti stidno područje osjetljivijim na oštećenja od sunca.
Oduprite se porivu za brijanjem ili na neki drugi način uklonite sve strnjike ili zalutale dlačice koje iskaču. Ovo uklanjanje može povećati rizik od uraslih dlačica prije sljedećeg termina depilacije.

Prednosti brazilskog voska
Izvan glađe regije bikinija, depilacija je oblik dubokog pilinga.

Prema American Academy of Dermatology Association, ova vrsta fizičkog pilinga uklanja mrtve stanice kože s gornjeg sloja kože kako bi potaknula proizvodnju kolagena i povećala učinkovitost lokalnih tretmana.

Ovaj oblik uklanjanja dlačica također je jedan od najmanje iritantnih za kožu.

Ako se radi ispravno, manja je vjerojatnost da će depilacija voskom uzrokovati neželjeni osip, kvržice ili drugu iritaciju nego korištenje epilatora ili brijanja.

Ali to nije sve. Depilacija voskom izvlači dlačice iz korijena.

Kada kosa ponovno naraste na istom mjestu, obično je slabija, mekša i tanja nego prije.

To znači da ćete s vremenom imati manje kose za njegu – a kosa koja ostane bit će lakša za rukovanje.

Rizici od brazilskog voska
Kao i kod svakog drugog oblika uklanjanja dlačica, depilacija voskom ima određeni potencijal

nuspojave.

Možete primijetiti crvenilo, promjenu boje ili kvržice odmah nakon depilacije – to je nevjerojatno često i trebalo bi nestati unutar sljedeća 24 sata.

Kako biste pomogli u procesu zacjeljivanja, možete nanijeti losione ili serume za stidnu regiju. Oni također mogu pomoći u sprječavanju uraslih dlačica.

Ako niste navikli na uklanjanje stidnih dlačica, možete osjetiti i neki svrbež.

Oduprite se porivu za češanjem! To bi moglo uzrokovati daljnju iritaciju ili mikrosuze na koži, a vi to definitivno ne želite.

Umjesto toga, nanesite topikalno hidrokortizonsku kremu ili gel aloe vere kako biste umirili to područje.

Jedno istraživanje iz 2016. sugerira da uklanjanje stidnih dlačica bilo koje vrste može biti povezano s povećanim rizikom od spolno prenosivih infekcija (SPI). Ipak, potrebno je više istraživanja kako bi se potvrdilo je li to istina.

Iako mnogo rjeđe od crvenila, promjene boje ili svrbeža, depilacija voskom može uzrokovati male lomove na koži. To bi vas moglo učiniti osjetljivijim na spolno prenosive bolesti koje se prenose između kontakta koža na kožu.

Često postavljana pitanja
Zainteresirani ste za Brazilca, ali niste sigurni je li to pravi potez? Treba uzeti u obzir nekoliko stvari, ovisno o vašim okolnostima.

Je li dobiti brazilski vosak nezgodno?
Estetičari koji daju brazilske voskove su profesionalci, što znači da su vjerojatno sve vidjeli. Oni nisu tu da osuđuju vaše genitalije, stoga ne brinite!

Ako se osjećate malo sramežljivo, možete javiti svom tehničaru za depilaciju da vam je to prvi put. Vjerojatno će vam htjeti pomoći da se opustite.

Koliko će dugo trajati rezultati?
To ovisi o tome koliko brzo vaša kosa raste i koliko vam je tamna kosa.

Obično traje oko 3 do 4 tjedna. Nakon što kosa bude duga najmanje ¼ inča, možete ići na još jedan vosak.

U međuvremenu, pazite da izbjegavate brijanje – to može dovesti do više svrbeža, iritacije ili uraslih dlačica.

Ako se držite mjesečnog rasporeda depilacije voskom, vjerojatno ćete otkriti da s vremenom depilacija postaje lakša i manje bolna.

Ako se ne pridržavate rasporeda, poremetit ćete ciklus rasta kose i morat ćete početi ispočetka. To znači da će vam sljedeći put možda biti bolnije.

Koliko košta dobiti Brazilca?
U prosjeku možete očekivati ​​da ćete platiti između 50 i 100 USD za brazilski vosak, ovisno o salonu i vašoj lokaciji. Obavezno uračunajte 20 posto napojnice! Saloni višeg ranga mogu naplatiti i više.

Možete li se depilirati ako ste na mjesečnici?
Ako ste na mjesečnici, možda biste trebali razmisliti o ponovnom zakazivanju termina. Kada imate menstruaciju, koža oko vaše stidne kosti postaje malo osjetljivija i vi ste skloniji grčevima.

Ako još uvijek niste dolje radi depilacije, obavezno na svoj termin nosite tampon ili čašicu za višekratnu upotrebu. Većina profesionalaca neće depilirati vosak ako koristite blazinicu ili slobodno teče.

Možete li se depilirati ako ste trudni?
Možda biste željeli provjeriti sa svojim liječnikom ako ste u posljednjem tromjesečju. Inače, vjerojatno vam je jasno. Samo imajte na umu da se vaši hormoni mijenjaju i da to može utjecati na vašu toleranciju boli.

Možete li se depilirati ako imate pirsing na genitalijama ili tetovaže?
Kada je riječ o pirsingu na genitalijama, vaš će tehničar za depilaciju vjerojatno tražiti da uklonite zavoj. Ako ne možete ukloniti piercing, oni će jednostavno raditi po tom području. Samo znajte da u blizini piercinga možda imate nekoliko zalutalih dlačica.

Ako imate tetovažu, depilacija voskom zapravo može pomoći u pilingu područja i učiniti da vaša tinta izgleda istaknutije.

Postoji li netko tko ne bi trebao dobiti vosak?
Trebate se javiti svom liječniku ako imate osjetljivu kožu ili uzimate određene lijekove.

To uključuje:

antibiotici
hormonske zamjene
hormonska kontrola rađanja
oralne lijekove protiv akni, kao što je Accutane
korištenjem lokalnih retinoida, kao što je Retin-A
Neki od ovih proizvoda i lijekova oslabljuju kožnu barijeru kemijskim pilingom, a depilacija voskom može rezultirati bolnim prekomjernim pilingom.

Zračenje i kemoterapija također mogu dovesti do povećanja osjetljivosti i suhoće kože, pa depilacija voskom možda nije najudobnija metoda uklanjanja dlačica.

Kako pronaći renomirani salon?
Istražite! Potražite salone u svom području i pogledajte koji imaju najbolje recenzije.

Također ćete se htjeti pobrinuti da vaš salon ne koristi duplo umakanje aplikatora ili preskočite nošenje rukavica.

Ugledni saloni obično će vas tražiti da ispunite upitnik klijenta ili obavite brze konzultacije kako biste unaprijed upoznali vas i vašu zdravstvenu povijest.

Ako ništa drugo, razgovarajte sa svojim prijateljima i pogledajte kamo su otišli. Ponekad je usmena predaja najbolji način da shvatite kamo ići.

Što možete učiniti da smanjite urasle dlake i druge kvržice?
Urasle dlake su velika bol – nema smisla. Kako biste spriječili da iskače, napravite nježan piling nekoliko dana prije termina.

Klonite se jakih fizičkih ili kemijskih pilinga. Sve što vam je potrebno za nježan piling je krpa za pranje rublja.

Ako završite s uraslim dlačicama, nemojte birati! To će samo uzrokovati daljnju iritaciju i potenciju

cijalni ožiljci.

Umjesto toga, primijenite tretman koji je siguran za bikini kao što je koncentrat za urastanje krzna ili tretman za uraslu kosu Anthonyja kako biste pomogli zacijeliti, umiriti i popraviti kožu oko zarobljene dlake.

Donja linija
Kada su u pitanju depilacije za bikini, brazilka možda nije najudobnija, ali bi mogla savršeno odgovarati vašem životnom stilu.

Najvažnije je zapamtiti da ako ne uživate u depilaciji, nema potrebe da to nastavite.

Razgovarajte s liječnikom, istražite i eksperimentirajte s različitim metodama dok ne pronađete onu koja vam najbolje odgovara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top