Mastrubacija kod žena

Djevojke/žene obično koriste svoje prste, ili ponekad seksualnu igračku (kao što je dildo ili vibrator), da dotaknu svoju vulvu te unutar i oko svoje vagine i klitorisa – superosjetljivog organa koji je u središtu neposredno iznad otvora vagine , ali se proteže dublje unutar tijela.

Djevojke bi također voljele dodirivati ​​svoje grudi i bradavice. Svaka djevojka je drugačija i samo ona može odlučiti što joj je najbolje.

Kada se djevojka uzbudi, vaginalna tekućina se može povećati i njezina rodnica postaje mokra i skliska. Usne njezine vulve (sramne usne) mogu postati osjetljivije i malo se povećaju i mogu potamniti.

Kada djevojka masturbira, može postići maksimalno uzbuđenje i doživjeti orgazam. Orgazam je refleks koji je obično popraćen ugodnim osjećajima.

Za djevojčice to može varirati od prilično nježnih kontrakcija vagine do iznimno intenzivnih kontrakcija cijelog tijela. To može uzrokovati da djevojka proizvodi mnogo buke, a također može promijeniti njezino disanje. Vrlo malo djevojaka može doživjeti malu ejakulaciju bistre ili kremaste tekućine tijekom orgazma.

Žene imaju sposobnost da dožive više (ili mnogo) orgazama, jedan za drugim. Dakle, ako djevojka doživi orgazam tijekom masturbacije, moguće je doživjeti još jedan ubrzo nakon toga (ako nastavi masturbirati). Druge djevojke smatraju da im je klitoris preosjetljiv nakon orgazma i može biti neugodan za dodir. Sve je to sasvim normalno i nestat će nakon nekoliko trenutaka.

Većina djevojaka obično zna kada su doživjele orgazam. Iako neke djevojke navode da ga nikada nisu doživjele. Za djevojke je važno da budu strpljive, opuštene i shvate što ih pali.

Prije uzbuđenja:
Vulva i rodnica su u prirodnom stanju.

Uzbuđenje:
Krvne žile se šire.

Povećan je dotok krvi u zidove rodnice, a vaginalna tekućina je povećana.

Vulva postaje napunjena (natečena); uključujući klitoris, vaginalni otvor te unutarnje i vanjske stidne usne.

Vagina se širi i produljuje unutar tijela.

Plato:
Protok krvi nastavlja se u rodnicu, a zidovi rodnice i vulva tamne boje.

Klitoris se uvlači u klitorisnu kapuljaču zbog povećane osjetljivosti.

Orgazam:
Fizička stimulacija klitorisa i vagine može dovesti do orgazma – serije kontrakcija vaginalnih mišića.

Djevojke ne doživljavaju refraktorno razdoblje (odmaranja) koje imaju dečki nakon orgazma. Djevojka može doživjeti još jedan orgazam ako je ponovno stimulirana.

Rezolucija:
Krv teče iz rodnice i vulve, a oteklina se smanjuje.

Vulva vraća prirodnu boju.

Mišići se opuštaju i vagina se povlači u normalan položaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top